Sidor

torsdag 20 oktober 2011

Scrimmage time!

Idag var en episk dag, idag åkte GBGRDs rookiesar sin första scrimmage ever. Alltså, det var så förbaskat kul att allting vi har gjort på träningarna hittills ligger i lä. Innan scrimmagen övade vi på väggar med en jammer bakom och jag tyckte faktiskt det var rätt kul att vara jammer då men det blev klart som korvspad idag att det inte är något för mig i en match (vilket jag iförsig egentligen aldrig trott innan men.. ja). Oh noes. Blocking is the shit. Ser fram emot att öva mer på det.

EDIT: Bara för att klargöra. Alltså, det var en övningsscrimmage på torsdagsträningen, med minimalt med hits, mest postional blocking och för att vi rookiesar skulle få prova på att spela samt att träna på samarbete. Domare och tränare höll koll, ingen kom till skada och nivån låg efter spelarnas erfarenheter. Det var dock ett stort steg för oss rookiesar såklart i och med att det var allra första gången vi fick testa på derby på "riktigt" så det var ett stolt ögonblick oavsett :)











10 kommentarer:

Aloha Riot sa...

Hur gick det då? Våra freshiesar får inte lov att köra scrimmage förränd e har NSOat tre gånger och klarat båda delarna av minimum skills. Jag skulle gärna höra mer om GBGRDs regler!bla

Texas Jumble sa...

kuuuul var det!!! hoppas på ett till snart igen! :D

One Woman Army sa...

Det gick bra, tror de höll poäng men kollade aldrig i slutet. Alltså, det var mer scrimmangeliknande övningar,där vi fick testa på hur det kändes att spela och olika strategier (ex geta etc), minimalt med hits och mest postional blocking så inget seriöst men seriöst nog för oss rookiesar. För en "riktig" scrimmage så tycker GBGRD såklart också att man ska ha klarat MS.

Mad Fist sa...

Precis som Anna Maria skriver så har vi självklart krav på minimum skills för att delta i någon typ av "formell" scrimmage. Det här handlade om ungefär 10 min scrimmageövningar där rookiesarna fick prova att hantera sig själva och andra på bana i en spelliknande situation, med en domare som kikade på hur de betedde sig. Inga konstigheter. Rookiegruppen kör inte scrimmage.

Catten sa...

Snacka om att ge blodad tand, älskar "blockningsövningarna", är helt klart gjord för att vara i vägen för folk :)Anna Maria- gött sammarbete där!

One Woman Army sa...

Oh yes, svarta laget överhuvudtaget kicked ass :D Blodad tand bokstavligen också om jag inte minns fel?!

One Woman Army sa...

Och ja... du är definitivt gjord för att vara i vägen för folk, gryyymt :)

Johanna Lu sa...

Svarta laget, ni var som en betongvägg! Jag har ett blåmärke på låret som bevis :D

catten sa...

Haha du är grym på taktiken och ser verkligen spelet, hoppas vi kan fortsätta köra ihop :)

One Woman Army sa...

J: Stridsmärke ya know :)

C: Thanks, oh yes, vi kommer bli farliga när vi får upp skillnivån lite mer :D