Sidor

tisdag 21 augusti 2012

12h roller i Falkenberg


Skejta 12 timmar i sträck? Vilken toppenidé tänkte tolv av oss GBGRD-rullare i våras. Men i lördags morse klockan 05.50 när vi samlades på centralstationen var väl vissa av oss inte lika övertygade längre. Regnet öste ner och det kändes som det skulle bli en väldigt lååååång dag på motorbanan i Falkenberg. Tävlingen, som arrangeras av inlinesklubben Varbergs RSK, går ut på att lag om max sex personer turas om att skejta runt en 1,8 km lång motorbana från åtta på morgonen till åtta på kvällen. Vi var de enda lagen på quads, de andra körde inlines eller rullskidor och bland de inlinesåkare som ställde upp fanns delar av den svenska speedskate-eliten. De första timmarna var tuffa, regn och hal bana gjorde tävlingen till en riktig utmaning. Men sedan klarande det upp och vi kämpade på. I vårt motionslag Chillaxcers satsade deltagarna på att köra flera varv i rad i lugnare takt medan speedlaget Accelerate körde ett varv var och försökte hålla maxfart.



Domarjävlen och Patte pigga och glada klockan sex på morgonen.



Det var regnigt som sagt. Men Juliejet körde på ändå.


Fisken äter rullskidsåkare till frukost.


Slayla och Totta laddar inför bytet.


Vi väckte en del uppmärksamhet. 


Patte och Honey gör en växling.


Blöta och trötta var vi. Men gav upp gjorde vi inte. 


Under dagen pendlade känslorna mellan pepp och trötthet, men vi kämpade på. Tuffast var nog i halvtid, musklerna började säga i från, motvinden var brutal och då var det ändå hela sex timmar kvar!

Men helt plötsligt närmade sig klockan åtta och vi var fortfarande på banan. Vi köttade på efter bästa förmåga och fick många fina uppmuntrande ord av de andra lagen, då speedskating på quads är en annan sorts utmaning än inlines, quads är helt enkelt inte byggda för att ge samma fart. Vi lyckades ändå åka rätt fort tycker jag, i Accelerate låg snitthastigheten på 20 km/h och då var vissa i laget ännu snabbare. Runt fyra mil per åkare blev det i snitt och några kämpar i Chillaxcers, som bara hade fem i laget, åkte ännu längre!


Efteråt var vi helt euforiska och en av arrangörerna var så pepp att han ville styra upp en egen tävlingskategori för quads om tävlingen kan locka till sig fler roller derby-åkare. Jag gör gärna om detta igen i alla fall. Tyvärr är det så att jag har skrivit hela det här blogginglägget med vänster hand, för jag föll i en backe och bröt handleden mitt i tävlingen så nu väntar operation och ingen träning på minst ett halvår. Men förutom detta så var det en fantastisk dag!

/Whiz

1 kommentar:

Catten sa...

åhh blir så glad över att se er!!!
Ni var grymma :)

Men Whiz det är ju helt omöjligt att du är borta i ett halvår :( ska nog rehabrulla med freashisarna, du får göra mig sällskap :)